Something Extra in het museum

Something Extra voelt zich thuis in ieder museum. Artistiek directeur Barbara van Gelder zorgt voor het juiste concept met de juiste mensen. We werken samen met o.a. diverse kunstinstellingen uit heel Nederland. In het centrum van Delft is het atelier, waar alle projecten worden voorbereid. Er worden regelmatig Kunst Karakters ingezet, maar ook leuke photobooths zijn een succes.

Museum mauritshuisHet Mauritshuis in Den Haag

Tijdens de museum nacht van 2017 was Something Extra in het Mauritshuis in Den Haag. Hier konden de bezoekers in het schilderij Anatomische les van Dr Tulp geschilderd door Rembrandt stappen. Op het schilderij staat een les in de anatomieafgebeeld met een groep chirurgijns, gehouden door dr. Nicolaes Tulp. Het was het eerste groepsportret dat de toen 25-jarige Rembrandt schilderde.

Het Historisch Museum Amsterdam

Het Amsterdam Museum bestaat officieel al sinds 1926, toen het in de Waag begon als dependance van het Stedelijk Museum. In 1975 verhuisden ze, toen nog bekend als Amsterdams Historisch Museum, naar het huidige pand in het voormalige Burgerweeshuis. In 2011 werd de naam veranderd in Amsterdam Museum. Hiermee willen ze laten zien dat dit stadsmuseum niet alleen gaat over het verleden, maar juist ook over het heden en de toekomst.

Museum boymansBoymans van Beuningen museum

Museum Boijmans Van Beuningen presenteerde van 11 februari tot en met 28 mei 2017 met trots ‘Gek van surrealisme’. Het Boijmans van Beuninen liet de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. En natuurlijk Was Something Extra van de partij. Surrealisme = als een naaimachine, een ontleedtafel en een paraplu samenkomen! 

Museum Prinsenhof in Delft

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in innovatie. Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken.